Over ons

De Zaderij is niet zo maar een zadenwebshop. Wij zijn een coöperatief zaadbedrijf dat zaden verkoopt, die door haar leden zijn vermeerderd. Onze groenterassen worden uitgezocht op smaak en voedingskwaliteit. Met de grootste zorg gedorst, zorgvuldig geschoond, op kwaliteit en kiemkracht beoordeeld en uiteindelijk met de hand verpakt. Geen DNA manipulatie en geen technologische ingrepen!

De zaden zijn zaadvast. Zaadvast betekent dat bepaalde eigenschappen vastliggen in het ras, generatie op generatie. Zaden die u verkrijgt van de groente van uw eigen moestuin kunt u dus weer gebruiken om dezelfde kwaliteit groente te kweken. Zaadvaste groenten hebben een hogere voedingswaarde, betere smaak en dragen optimaal bij aan de biodiversiteit op onze aarde.

Wij telen niet zo maar zaden, maar zoeken specifiek op kwaliteit en bijzondere eigenschappen. 

Houdbaarheid: Op de verpakking staat de verpakkingsdatum (wat niet altijd het jaar van teelt is). Na aankoop kunt u de zaden het beste het zelfde seizoen nog gebruiken. Alleen als u de (aangebroken) verpakking koel en droog bewaart, zijn de zaden nog één of enkele jaren kiemkrachtig. 

Wees zuinig met zaad: Zaai niet meer dan nodig. De zaden kiemen zeer goed, vaak meer dan 90%. Mede hierdoor is ons professionele zaad meer dan zijn geld waard, zeker als u geen overbodige kiemplantjes hoeft weg te gooien.  

Als u niet tevreden bent over een levering, laat het ons weten. We zullen altijd naar een oplossing zoeken waar u tevreden over bent. Lukt dat niet dan krijgt u uw geld terug. Rekent u er op dat uw bestelling binnen maximaal 3 werkdagen verstuurd zal worden. 

Wij zijn Biologisch gecertificeerd bij Skal NL-BIO-01. 
 
Heeft u vragen of opmerkingen, mailt u ons dan via de klantenservice ([email protected])